..:: Home ::.. ..:: Vliegtuig ::.. ..:: Verslagen ::.. ..:: Diversen ::..

 

   

Veulen
26 augustus 2007, Bertil

Een van de voordelen van de mla klasse is de mogelijkheid een tijdelijk vliegveld te openen. Het kerkdorp Veulen maakt hier sinds enkele jaren gebruik van en zo ontstaat er tijdens het jaarlijkse dorpsfeest Veulen International Airport.

Zondagmorgen is het weer niet geweldig. Ik zie op teletekst dat Eindhoven zelfs in de mist zit. Het goede nieuws is dat de prut om 14:00 uur het land uit is. Half drie stijg ik op vanaf een zonnig Stadtlohn en vlieg een zuidelijke koers richting Kamp Lintfort. Op deze manier vlieg ik met een ruime boog om vliegveld Niederrhein heen wat tegenwoordig een commercieel vliegveld is. Onderweg is de prut nog niet verdwenen, het zicht is matig. Ik overweeg zelfs om terug te vliegen.

Bij Wesel steek ik de Rijn over. Het zicht is weer iets beter, wel zo prettig met die hoge zendmasten langs het water. Op het vliegveld van Kamp Lintfort is weinig te doen en ik buig af naar het westen. Boven de Maas wordt het weer snel beter en op de radio hoor ik verschillende toestellen in het circuit van Veulen. Ik voeg mij in het circuit op 700 ft. voor baan 27. Er is niet veel wind en hij staat ook nog eens recht op de baan. Zachtjes raken de wielen het gras: wat een heerlijk gevoel. Hoewel ik niet op het einde van de baan stil sta kom ik wel verder dan de toestellen na mij. Het op de baandrempel landen behoeft nog een enige oefening.

Ik parkeer de kist naast de PH-2R1 en raak met de buurman aan de praat. Hij komt van Stadskanaal en heeft zelfs op het vliegveld overnacht. We babbelen wat over de route en hij vertelt onder radarbegeleiding door de CTR van Niederrhein te zijn gevlogen. Dit brengt mij op een idee. Door Niederrhein te kruisen kan ik rechtstreeks terug naar Stadtlohn. Tevens zal blijken of onze transponder doet wat ie moet doen. Ik struin nog even over het vliegveld voor een paar foto's. Wat een gastvrijheid, het landen is hier gratis !

Terug in de lucht roep ik Niederrhein tower op. Luid en duidelijk wordt het kruisen toegestaan en krijg ik een transpondercode toegewezen. Ik schakel de transponder in. Na 10 seconden wordt de radiostilte verbroken. '3W4, we have radarcontact'. Ik juich van binnen, ook dit onderdeel werkt naar behoren.

Het is nu kastelenweer, ongelooflijk hoe snel dat kan veranderen. Bij Emmerich steek ik de Rijn over. Het pretpark Kernwasser Wunderland is duidelijk te zien. Terug op Stadtlohn vlieg ik voor baan 29 een linkerhand circuit ivm paradropping. Boven de baan word ik onverwachts geplaagd door een crosswind, geen probleem, gas erop en nog een rondje. Met de vleugel laag en voeten tegen zet ik de kist netjes op de baan. Een heerlijk leerzaam dagje.


Terug


Aangekomen in Veulen


De verkeersleiding van Veulen


Het feestgedruis


Veel te zien


En het weer is ook lekker


Kernwasser Wunderland


De rijn


Klik op bovenstaande foto voor een spectaculair filmpje

   

(C)2002-2007 mijnvliegtuig.nl