..:: Home ::.. ..:: Vliegtuig ::.. ..:: Verslagen ::.. ..:: Diversen ::..

 

   

Ameland
11 augustus 2007, Bertil

Als eega van een piloot werd ik ter afsluiting van onze vakantie getrakteerd op een dagje Ameland. Zon&Zee&Zand. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Bij aankomst op Stadtlohn hebben we eerst het vliegtuig vol getankt. Daarna eerst naar Hoogeveen voor een koffie&appeltaart-moment. Een prima landing op een hobbelige graslandingsbaan. Na aankomst begaven we ons naar de toren om ons te melden. Via een allerkleinst wenteltrapje kwamen we in de toren waar we vriendelijk werden ontvangen en het verplichte landingsgeld a 13,50 betaalden. Een handgeschreven bonnetje was het bewijs. 

Daarna in vogelvlucht naar Ameland. Boven de wolken vlogen we. Een prachtig gezicht. We keken neer op een hele dot watten die zich onder ons voortdreven met hier en daar een blik naar de wereld onder ons. Ik had de wolken graag eens aan willen raken om te weten of ze zo zacht aanvoelden als ik me voorstelde. 
Het was er ook heerlijk rustig. Onder de wolken was er nog wel enige deining, maar daar hadden we boven het wolkendek gelukkig geen last van, dat was ook de reden om het hogerop te zoeken. 

Ameland zagen we al gauw liggen, een klein stukje over zee, en daarna indraaien over het strand voor wederom een graslanding. Over het hobbelige gras parkeerden we de PH-3W4 op de ons toegewezen plek en op naar de toren om het landingsgeld a 17,35 te voldoen. Opnieuw via een smal wenteltrapje naar de toren. Ook hier een zeer vriendelijke ontvangst. Enigszins verbaast over de authentieke apparatuur. Dit keer wel een gedrukt bonnetje. 

Daarna te voet, ongeveer 10 minuutjes, richting strand en we zagen daar een heerlijk bankje met uitzicht over de zee. We hoorden de zee ruisen, de meeuwen fluiten en de mensen op het strand zich vermaken.

Met de wind in de rug keerden we eind van de middag terug naar de thuisbasis. We legden de afstand af in maar liefst 75 minuten ! De PH-3W4 werd na bewezen dienst op stal gezet. 

Bij een ondergaande zon genoten wij op het terras na van een heerlijk dagje. 


Terug


Boven de wolken


Een mooi gezicht


Op Hoogeveen


Zon, Zee en Zand - lekker genieten


De toren van Ameland


Tussen de andere bezoekers

   

(C)2002-2007 mijnvliegtuig.nl