..:: Home ::.. ..:: Vliegtuig ::.. ..:: Verslagen ::.. ..:: Diversen ::..

 

   

Wederom naar Stadskanaal
21 April 2007

Hans heeft vandaag zijn checkvlucht op Stadskanaal gedaan. Ik ben meegegaan voor geestelijke ondersteuning en natuurlijk ook omdat vliegen leuk is.

De weg terug is voor mijn rekening. We plannen geen rechtstreekse vlucht terug naar Stadtlohn maar besluiten het veld Haren-Dankern ook nog aan te doen. Dit is een klein en gezellig veld, niet ver van Stadskanaal. We zetten de koers in de GPS en taxien naar het begin van de baan. Het is op dat moment rustig dus we kunnen zo de baan op en stijgen op van Stadskanaal. 
De verstelling van de propellor heeft een goede invloed gehad op de vliegeigenschappen merk ik snel na de start. Bij 4800 toeren hebben we er toch 10 knopen bij gekregen en ik geniet maar even van de extra snelheid. Met de 4800 toeren op de klok klimmen we naar 4000 voet waar het wat rustiger is en in een rechte lijn vliegen we naar Haren-Dankern. De baan is makkelijk te herkennen en het circuit is goed te doen. Omdat het iets kleiner en lager is dan ons Stadtlohn circuit lag de naderingssnelheid misschien iets aan de hoge kant maar met een veilige landing staan we op Haren-Dankern. We hebben de 300 meter wel nodig door de iets hogere landingssnelheid maar het gaat prima. Iets bijremmen op het einde en we zetten de kist voor de toren. We hebben er weer een veld bij op Google Maps (zie hier).

We worden, zoals we gewend zijn hier, hartelijk ontvangen en meteen wordt er een gratis kopje koffie aangeboden. Tsja, wie wil er eigenlijk nog vliegen in Nederland als je zulke Duitse velden als optie hebt? Ook het landingsgeld van 2,- is natuurlijk niets in vergelijking met de Nederlandse velden. We blijven echter maar kort want we moeten ook nog naar de thuisbasis.
Het is ook op Haren-Dankern rustig en we mogen opstijgen naar eigen inzicht. Dus we rollen terug over de baan naar het startpunt (dat zijn we wel gewend uit onze Twenthe periode) en stijgen op.

De vlucht naar Stadtlohn hebben we wat rustiger aan gedaan. Het gas er iets af en lekker genieten van het mooie weer en het uitzicht. Onderweg kwamen we nog enkele zwevers tegen op dezelfde hoogte als wijzelf. Die piloten hebben ook ongetwijfeld een lekkere vlucht gehad aangezien we op zo'n 4000 voet vlogen.

En zo komt aan een lekkere vliegdag weer een eind. Op naar de volgende!

Terug


Pilot In Command - Hans


Een luchtfoto van het huis van een collega


Stadskanaal vanuit de lucht


Zodiac CH-601 XL


De XL op de grond


Twee Zodiacs achter elkaar


Simon heeft zijn eerste solovlucht. Gefeliciteerd!


De "toren" van Haren-Dankern


3W4 voor Haren-Dankern


Final op Stadtlohn

   

(C)2002-2007 mijnvliegtuig.nl