..:: Home ::.. ..:: Vliegtuig ::.. ..:: Verslagen ::.. ..:: Diversen ::..

 

   

De allerlaatste bouwavond
22 maart 2007

Enkele weken werden we op de hoogte gesteld dat onze bouwlocatie zou worden gesloopt. Hans heeft de sloopvergunning zelf goedgekeurd dus zo'n hele verrassing was het niet. Maar van opruimen was het nog niet gekomen. Tot deze week. Een telefoontje dat er maandag begonnen wordt met de sloop zette toch wat druk op de ketel.

Om de gebruikelijke tijd van 19:30 uur staan we met z'n allen voor de poort. Het geeft weer een ouderwets gevoel. We beginnen de avond uiteraard met een kopje koffie en praten bij over de laatste paar weken. Nu we vliegen zien we elkaar niet meer zoveel als daarvoor. Natuurlijk is er de mail, de telefoon en onze memberssite maar dat is toch anders. We zetten drie biertjes in de koelkast en begeven ons naar de loods.

Een onaangename verrassing wacht ons - de electriciteit is al afgesloten. Onze pogingen aardlekschakelaars om te halen en stoppen te vervangen draaien op niks uit. Toch lastig. We rijden maar een auto de loods in en met groot licht kunnen we de weg vinden. Een nog aanwezig verlengsnoer is lang genoeg om het kantoor te halen en de achtergebleven bouwlamp doet het ook nog. Samen met een keukentrapje en wat tie-wraps bouwen we een mooie mobiele verlichtingsinstallatie. Aan het werk.

We hebben één groot geluk: we mogen alles achter laten wat we niet meer willen hebben. De grijper pakt maandag alles op en dumpt het in de container. Bespaart ons een heleboel werk.
We zoeken alle bruikbare spullen op tussen de achtergebleven "rotzooi" en halen ondertussen nog herinneringen op aan vier jaar bouwen. Een achtergebleven jerrycan benzine komt goed van pas en na een uurtje zoeken hebben we alle bruikbare spullen aan de kant liggen.
Als laatste, rituele handeling wordt de klok van de muur gehaald. De zomertijd gaat tenslotte aanstaande zondag in. Natuurlijk is dit een taak van Hans. Maar ditmaal wordt de klok niet teruggehangen.....

We drinken de inmiddels koud geworden biertjes en praten nog wat na, overleggen voor aanstaande zaterdag (checkvluchten) en nemen afscheid van de werkplaats - vier jaar van ons leven.

Terug


De electriciteit is er af - dan maar met de auto naar binnen


4 Jaar geleden opgebouwd, nu afgebroken


De spullen die we moeten bewaren


Al onze alu spaantjes


Da's mooi, de tank was bijna leeg


Hans voort het halfjaarlijks ritueel uit maar dit keer gaat de klok op de schroothoop

   

(C)2002-2007 mijnvliegtuig.nl